Avatar

Marjo van Dam

Details
Naam praktijk/school/vestiging
Care4Plus - begeleiding bij hoogbegaafdheid
Bezoekadres
Veenendaal
Website
http://www.care4plus.nl
Emailadres
Telefoonnummer
06-28305818
Provincie
Utrecht
Diensten
Care4Plus begeleidt/coacht hoogbegaafde kinderen in de basisschoolleeftijd en jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs (psycho educatie, zelfbeeld, zelfvertrouwen, mindset, executieve vaardigheden, leerstrategieën en plannen).
Voor hoogbegaafde kinderen die naar de middelbare school gaan geeft Care4Plus een studievaardigheidstraining, waarin leerstrategieën en vaardigheden aangereikt en geoefend worden hoe je kunt plannen en hoe je woordjes en teksten kunt leren onthouden.

Ouders van hoogbegaafde kinderen/jongeren kunnen terecht voor begeleiding en advies bij hun vragen in de opvoeding en over school. Een hoogbegaafd kind opvoeden is intensief. Care4Plus helpt ouders om te ontdekken welke intentie vanuit het hoogbegaafd zijn achter het gedrag zit en reikt handvatten aan die op de behoeften van het hoogbegaafde kind aansluiten.

Care4Plus geeft leerkrachten/scholen advies hoe zij het onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen passend kunnen maken op hun leer- en onderwijsbehoeften. Ze coacht individueel leerkrachten, maar kan ook workshops of trainingen geven aan het hele team.

Begeleiding/coaching en advisering vindt plaats op locatie (ambulant), thuis of op school.

Care4Plus heeft plusgroepen en organiseert kinderexcursies om hoogbegaafde kinderen in de basisschoolleeftijd te voorzien in hun behoefte aan contact met ontwikkelingsgelijken. Het programma biedt hen uitdaging en komt tegemoet aan hun brede interesse, creativiteit en behoefte aan kennis.

Care4Plus heeft ervaring met uitzonderlijk begaafde kinderen en jongeren. Zij kan maatwerkoplossingen verzorgen voor deze doelgroep. Ook begeleidt/coacht ze deze kinderen/jongeren en hun ouders/verzorgers.


Doelgroep(en)
PO, VO
Andere specialisatie
ambulant begeleider, coach, pedagoog
Mogelijkheid tot afname begaafheidsonderzoek
nee
Lidmaatschapstype
Lid
Social Media
Linkedin
https://nl.linkedin.com/in/marjovandam
Facebook
https://www.facebook.com/Care4Plus-begeleiding-bij-hoogbegaafdheid-1441930226081234/

Neem contact op met ECHA netwerk

Email:

Nieuws

Reprise conferentie ECHA 2022

ECHA Netwerk Nederland was op 16 november 2022 aanwezig met een stand op de informatiemarkt van de ECHA 2022-reprise conferentie georganiseerd door NTCN over begaafdheid, creativiteit en talentontwikkeling.

ECHA Netwerk Nederland bestaat uit meer dan 300 alumni van de ECHA/RITHA-opleiding tot specialist in gifted education. Ook op deze conferentie verzorgden diverse leden workshops en lezingen. Verder waren boeken, spellen en andere publicaties van ECHA-specialisten in te zien. Inspirerende dag met mooie ontmoetingen en fijne gesprekken met allerlei professionals uit het werkveld. 

ECHA Netwerk bij ECHA 2022

Van 31 augustus t/m 3 september 2022 vindt de 18e ECHA conferentie plaats. We zijn bijzonder trots dat zoveel leden van ECHA Netwerk Nederland betrokken zijn bij deze conferentie als spreker, workshopleider, organisator en zeker ook als deelnemer. Wij zijn er natuurlijk bij met een informatiestand tijdens het Nederlandse programma op 1 en 2 september. 

Tijdens ECHA 2022 organiseert NTCN op donderdag 1 en vrijdag 2 september 2022 een speciaal Nederlandstalig programma voor professionals en belangstellenden uit Nederland en Vlaanderen. In Nederland en Vlaanderen zijn de ontwikkelingen op het gebied van begaafdheid, creativiteit en talentontwikkeling volop in beweging. Veel mensen en organisaties zijn op dit inspirerende gebied actief en betrokken. Het besef van het belang van het stimuleren van talentontwikkeling, het koesteren van creativiteit en het creëren van kansen voor optimale ontwikkelingsgroei blijft groeien door de inspanningen van velen , zowel op lokaal, regionaal als (inter)nationaal niveau. Tijdens het Nederlandse Programma binnen de ECHA 2022 Conferentie laten we zien wat Nederland en Vlaanderen in huis hebben.

 

 

Meet-up met Israël

We zijn gestart! Op 17 mei was de eerste meet-up voor ECHA-leden en collega’s van de Gifted Centers van Israël, met meer dan 40 deelnemers.

Na een korte kennismaking en introductie, werd gediscussieerd in break-out rooms over gifted education in Nederland en Israël. Een mooi eerste stap in het leren van elkaar, kennis delen en aftasten op welke manieren we kunnen samenwerken om elkaar te versterken in ons vakgebied. De avond werd gehost door Ragnild Zonneveld (voorzitter ECHA netwerk) en Menachem Nadler (head of the Division for Gifted and Outstanding Students, ministry of education Israël).

Deze inspirerende avond krijgt zeker een vervolg!

Mensa Fonds Publieks award 2022

Super trots op ECHA-leden Rianne van de Ven en Sjoerd Dirk Meijer voor het behalen van de Mensa Fonds Publieks Award 2022 als initiatiefnemers van De Week van de Hoogbegaafdheid. Van harte gefeliciteerd!


COPYRIGHT © ECHA NETWERK | PRIVACY BELEID | SITEMAP