Nieuws

200e lid

Wendy Verschoor 200e lid

Hoera, 200 leden!

In de laatste weken van 2019 mochten we ons 200e lid verwelkomen!

We hebben daarmee in de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt: in drie jaar tijd van 137 leden (januari 2017) naar nu 200. Een groei die veel kansen en mogelijkheden biedt: immers, hoe groter het netwerk, hoe meer verbindingen we kunnen leggen! Daarom zetten we graag het 200e lid in het zonnetje.

Ons 200e lid is Wendy Verschoor en als je haar googelt, raak je wat in verwarring.
Reden om eens nader kennis te maken:
“Ik heb eigenlijk helemaal geen achtergrond in de pedagogiek of in het PO en VO. Ik heb Bouwkunde gestudeerd in Delft en daarnaast Rechten gedaan. Na 20 jaar in het vastgoed, als consultant en in directieposities, kwam ik tot de conclusie dat ik me liever van iets meer afstand met de sector ga bezighouden, vandaar dat ik in die hoek vooral nog commissariaten en andere toezichtfuncties doe. Ook geef ik les (en ben ik scriptiebegeleider) op postdoctoraal niveau bij TIAS en de Amsterdam School of Real Estate. Maar….. met vier hoogbegaafde, categorie 145+, kinderen heb ik thuis ook de nodige uitdagingen en heb ik besloten daar meer mee te gaan doen. Vandaar dat ik ben begonnen met de ECHA opleiding en ga starten met het opbouwen van mijn eigen praktijk, waarin ik ouders wil begeleiden in hun zoektocht naar de beste weg voor hun kind, maar ook een verbinding wil gaan leggen tussen het bedrijfsleven en hoogbegaafde kinderen, omdat ik denk dat deze groepen elkaar wederzijds kunnen versterken. Ik heb een heel sterk netwerk in het bedrijfsleven, niet alleen in het vastgoed, dus wil heel graag die brug gaan bouwen. Wat betreft mijn praktijk wil ik me vooral specialiseren op het gebied van versnelling, (maatwerk voor) 145+ kinderen en hoogbegaafde meisjes en vrouwen (ook vanuit eigen ervaring).”

Wij als bestuur heten natuurlijk alle nieuwe leden van harte welkom en in het bijzonder Wendy. We zijn erg blij met de groei en willen er graag aan bijdragen dat het netwerk niet ten onder gaat aan zijn eigen succes. Leden vanuit verschillende achtergronden zorgen in onze optiek voor nieuwe en verfrissende invalshoeken. Laten we elkaar in 2020 verder blijven vinden en versterken!

Neem contact op met ECHA netwerk

Email:

Nieuws

ECHA Netwerk bij ECHA 2022

Van 31 augustus t/m 3 september 2022 vindt de 18e ECHA conferentie plaats. We zijn bijzonder trots dat zoveel leden van ECHA Netwerk Nederland betrokken zijn bij deze conferentie als spreker, workshopleider, organisator en zeker ook als deelnemer. Wij zijn er natuurlijk bij met een informatiestand tijdens het Nederlandse programma op 1 en 2 september. 

Tijdens ECHA 2022 organiseert NTCN op donderdag 1 en vrijdag 2 september 2022 een speciaal Nederlandstalig programma voor professionals en belangstellenden uit Nederland en Vlaanderen. In Nederland en Vlaanderen zijn de ontwikkelingen op het gebied van begaafdheid, creativiteit en talentontwikkeling volop in beweging. Veel mensen en organisaties zijn op dit inspirerende gebied actief en betrokken. Het besef van het belang van het stimuleren van talentontwikkeling, het koesteren van creativiteit en het creëren van kansen voor optimale ontwikkelingsgroei blijft groeien door de inspanningen van velen , zowel op lokaal, regionaal als (inter)nationaal niveau. Tijdens het Nederlandse Programma binnen de ECHA 2022 Conferentie laten we zien wat Nederland en Vlaanderen in huis hebben.

 

 

Meet-up met Israël

We zijn gestart! Op 17 mei was de eerste meet-up voor ECHA-leden en collega’s van de Gifted Centers van Israël, met meer dan 40 deelnemers.

Na een korte kennismaking en introductie, werd gediscussieerd in break-out rooms over gifted education in Nederland en Israël. Een mooi eerste stap in het leren van elkaar, kennis delen en aftasten op welke manieren we kunnen samenwerken om elkaar te versterken in ons vakgebied. De avond werd gehost door Ragnild Zonneveld (voorzitter ECHA netwerk) en Menachem Nadler (head of the Division for Gifted and Outstanding Students, ministry of education Israël).

Deze inspirerende avond krijgt zeker een vervolg!

Mensa Fonds Publieks award 2022

Super trots op ECHA-leden Rianne van de Ven en Sjoerd Dirk Meijer voor het behalen van de Mensa Fonds Publieks Award 2022 als initiatiefnemers van De Week van de Hoogbegaafdheid. Van harte gefeliciteerd!

ECHA Conferentie 2022

Van 31 augustus t/m 3 september 2022 vindt de 18de ECHA-Conferentie in het World Forum te Den Haag plaats.


COPYRIGHT © ECHA NETWERK | PRIVACY BELEID | SITEMAP