• Home
  • Nieuws
  • Internationale ECHA conferentie 2018 - DUBLIN

Nieuws

Internationale ECHA conferentie 2018 - DUBLIN

Van 8 tot en met 11 augustus vond de tweejaarlijkse internationale ECHA conferentie plaats in Dublin.

Zoals bij iedere ECHA conferentie was de Nederlandse delegatie (van zowel ECHA-specialisten als collega's!) in verhouding enorm. (En bovendien blijkt uit het jaarverslag van ECHA Europe: van de bijna 300 leden van ECHA zijn er meer dan 150 uit Nederland!)

Niet alleen een grote, maar ook een actieve delegatie: er waren veel presentaties van Nederlandse initiatieven, projecten en onderzoeken. Als voorzitter van de Nederlandse tak mocht ik onze verenigingsactiviteiten presenteren. Helaas was het tijdsmanagement een punt van aandacht. Door de vele presentaties was de effectieve tijd erg kort. Toch hebben we een helder beeld kunnen schetsen van onze activiteiten en waarde.

Wat me vooral bij is gebleven is een gevoel van trots:

- "That's amazing, you're so far ahead!" - de vele Nederlandse presentaties en initiatieven werden hogelijk gewaardeerd.

- "There are so many of you!" - We doen hier in ons kleine kikkerlandje heel veel op het gebied van begaafdheid en talentontwikkeling en daar wordt internationaal met waardering naar gekeken.

Ook ik heb met waardering en bewondering naar al die bevlogen professionals gekeken. Oude bekenden gesproken en nieuwe vrienden gemaakt. Zoveel mensen, die wereldwijd actief bezig zijn met begaafdheid! De boodschap van ECHA om elkaar te inspireren en te versterken werd hier realiteit.

De conferentie heeft me gesterkt in het gevoel dat we door moeten blijven gaan met al het goede werk: in de afgelopen jaren zijn er niet alleen veel ECHA-specialisten bij gekomen, maar ook duizenden professionals getraind en begeleid door ECHA-specialisten op het gebied van begaafdheid. Ook ben ik er nóg meer van overtuigd dat er enorme potentie zit in ECHA Nederland. Mijn dromen? Dat er op de volgende conferentie minimaal één Nederlandse keynote spreker staat en dat het werk op het gebied van de lifespan van hoogbegaafden (van peuter tot volwassenen) meer aandacht krijgt. En… hoe mooi zou het zijn als de conferentie weer eens naar Nederland zou komen?

Neem contact op met ECHA netwerk

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws

Paul, ons hoogbegaafde wonderkind

Blokkades en overlevingsgedrag bij hoogbegaafde kinderen

7x Nieuwsgierig

Een reeks korte activiteiten om de nieuwsgierigheid van leerlingen te stimuleren

Ik en hoogbegaafheid

Inzicht in jezelf

Hoogbegaafde volwassenen

Zet je gaven intelligent en positief in


COPYRIGHT © ECHA NETWERK | PRIVACY BELEID | SITEMAP