Avatar

Brenda Uittenbroek-Kant

Details
Naam praktijk/school/vestiging
Zie Begaafdheid
Bezoekadres
Buitenschans 70 7141EL Groenlo
Website
http://www.ziebegaafdheid.nl
Emailadres
Telefoonnummer
06-20674397
Provincie
Gelderland
Diensten
“We kunnen niet veranderen, wat we niet zien.”
Zie begaafdheid is de eerste behoefte van de begaafde.

Welkom bij Zie Begaafdheid. Ik ben Brenda Uittenbroek-Kant, ECHA (European Council for High Ability) en eigenaar van Zie Begaafdheid, een praktijk die gespecialiseerd is in begeleiding van begaafden.
In mijn praktijk zie ik zowel kinderen, adolescenten als volwassenen. Ik ben sinds 2011 gespecialiseerd in onderpresteren (specifiek bij meisjes en vrouwen), zelfregulatie bij begaafden en vervroegd naar school.
Onze praktijk is gevestigd in het medisch centrum den Papendiek te Groenlo.
Het zien van de begaafde is één, maar de gave dient ook op de juiste manier beantwoord en gestimuleerd te worden. We ervaren inmiddels dat ons systeem binnen de maatschappij onvoldoende is ingericht op begaafden. Echter wordt er wel gevraagd aan de begaafde om zich hieraan aan te passen of hiermee om te gaan. Voor de meeste begaafden geen gemakkelijke opgave. Begeleiding kan hierdoor wenselijk zijn. De voorkeur gaat dan uit naar een specialist op het gebied van begaafdheid. Zie Begaafdheid kan dit specialisme bieden.
U wordt uitgenodigd voor een intake waarin we gaan kijken welke begeleiding passend is. De duur van de begeleiding is afhankelijk van de hulpvraag(en) die u heeft. We werken samen met u en indien gewenst ook met derden, denk hierbij aan school, kinderdagverblijf, huisarts, werkgever, orthopedagoog, wijkcoach, GGZ, e.d.
De begeleiding bestaat voornamelijk uit:
- Psycho-educatie
- Handvatten opvoeding
- Mindsetgesprekken
- Competentiegesprekken en Talentontwikkeling
- Schoolaanbod (verrijken/versnellen)
- Didactische ondersteuning
- Ontwikkeling van de executieve vaardigheden
- Procedure vervroegd naar school
Wij zetten jou in je kracht door samen te kijken naar jouw competenties, mindset en talenten. Allemaal vanuit de positieve psychologie. We spreken dan ook niet vanuit ‘problem-talk’, maar vanuit ‘solutions-talk’. Compentenies, autonomie, relatie en verbinding zijn hierin de sleutelwoorden. Hierdoor komen kinderen met hun ouders, pubers, adolescenten en volwassenen in hun kracht te staan. Hierdoor leer je jouw eigen systeem beter begrijpen en toe te passen.

Doelgroep(en)
Peuters, Kleuters, PO, VO, Studenten, Volwassenen
Specialisatie
Leerkracht, Kindercoach, Coach, School adviseur
Plek van begeleiding
Eigen praktijkruimte
Andere specialisatie
Signalering begaafdheid – Begaafdheid, het brein en de behoefte van het kind – Mindset en onderpresteren – Prikkelverwerking – Verrijking – Vervroegd naar school- Zelfregulatie.
Mogelijkheid tot afname begaafheidsonderzoek
ja, via samenwerking
Lidmaatschapstype
Lid
Opleiding
RITHA practitioner: ECHA Certificate of Advanced Studies in Gifted Education

Neem contact op met ECHA netwerk

Email:

Nieuws

Reprise conferentie ECHA 2022

ECHA Netwerk Nederland was op 16 november 2022 aanwezig met een stand op de informatiemarkt van de ECHA 2022-reprise conferentie georganiseerd door NTCN over begaafdheid, creativiteit en talentontwikkeling.

ECHA Netwerk bij ECHA 2022

Van 31 augustus t/m 3 september 2022 vindt de 18e ECHA conferentie plaats. We zijn bijzonder trots dat zoveel leden van ECHA Netwerk Nederland betrokken zijn bij deze conferentie als spreker, workshopleider, organisator en zeker ook als deelnemer. Wij zijn er natuurlijk bij met een informatiestand tijdens het Nederlandse programma op 1 en 2 september. 

Meet-up met Israël

We zijn gestart! Op 17 mei was de eerste meet-up voor ECHA-leden en collega’s van de Gifted Centers van Israël, met meer dan 40 deelnemers.

Mensa Fonds Publieks award 2022

Super trots op ECHA-leden Rianne van de Ven en Sjoerd Dirk Meijer voor het behalen van de Mensa Fonds Publieks Award 2022 als initiatiefnemers van De Week van de Hoogbegaafdheid. Van harte gefeliciteerd!


COPYRIGHT © ECHA NETWERK | PRIVACY BELEID | SITEMAP