Avatar

Marije van der Molen-de Vries

Details
Naam praktijk/school/vestiging
Molen-de Vries Hoogbegaafd Advies
Website
http://www.hoogbegaafdadvies.nl
Emailadres
Provincie
Friesland
Diensten
Begeleiding en coaching bij hoogbegaafdheid (Horizon Begeleiding, HB groep).
Diagnostiek in onderaannemerschap via Lilian Moget, Veendam.

Gediplomeerd RITHA-Practitioner Radboud Universiteit Nijmegen (Radboud International Training of High Ability).
Aspirant-lid van ECHA (European Council for High Ability).
Gediplomeerd HBO bachelor Toegepast Psycholoog (BSc), gespecialiseerd in Coaching.
NBTP-Geregistreerd Junior Toegepast Psycholoog (Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepaste Psychologie).
ABNLP-geaccrediteerd Neuro Linguistisch Programmeren en Time Line Therapy Master Practitioner (American Board of Neuro-Linguistic Programming).

Nu werkzaam bij Horizon als hoogbegaafdheid expert / Ambulant Begeleider specialistische zorg (op de HB groep voor 12+ jongeren). Taken: ontwikkelen van een psycho educatie module voor leerlingen, collega's en docenten, begeleiding van hoogbegaafde 12+ jongeren, participatie in het bovenregionale HB-expertteam en het bevorderen van de samenwerking tussen onderwijs en zorg.

Eigen website in ontwikkeling.
Doelgroep(en)
Peuters, Kleuters, PO, VO, Studenten, Volwassenen
Specialisatie
Psycholoog, Coach
Plek van begeleiding
Op locatie, Online
Mogelijkheid tot afname begaafheidsonderzoek
ja, via samenwerking
Opleiding
RITHA practitioner: ECHA Certificate of Advanced Studies in Gifted Education

Neem contact op met ECHA netwerk

Email:

Nieuws

ECHA Netwerk bij ECHA 2022

Van 31 augustus t/m 3 september 2022 vindt de 18e ECHA conferentie plaats. We zijn bijzonder trots dat zoveel leden van ECHA Netwerk Nederland betrokken zijn bij deze conferentie als spreker, workshopleider, organisator en zeker ook als deelnemer. Wij zijn er natuurlijk bij met een informatiestand tijdens het Nederlandse programma op 1 en 2 september. 

Tijdens ECHA 2022 organiseert NTCN op donderdag 1 en vrijdag 2 september 2022 een speciaal Nederlandstalig programma voor professionals en belangstellenden uit Nederland en Vlaanderen. In Nederland en Vlaanderen zijn de ontwikkelingen op het gebied van begaafdheid, creativiteit en talentontwikkeling volop in beweging. Veel mensen en organisaties zijn op dit inspirerende gebied actief en betrokken. Het besef van het belang van het stimuleren van talentontwikkeling, het koesteren van creativiteit en het creëren van kansen voor optimale ontwikkelingsgroei blijft groeien door de inspanningen van velen , zowel op lokaal, regionaal als (inter)nationaal niveau. Tijdens het Nederlandse Programma binnen de ECHA 2022 Conferentie laten we zien wat Nederland en Vlaanderen in huis hebben.

 

 

Meet-up met Israël

We zijn gestart! Op 17 mei was de eerste meet-up voor ECHA-leden en collega’s van de Gifted Centers van Israël, met meer dan 40 deelnemers.

Na een korte kennismaking en introductie, werd gediscussieerd in break-out rooms over gifted education in Nederland en Israël. Een mooi eerste stap in het leren van elkaar, kennis delen en aftasten op welke manieren we kunnen samenwerken om elkaar te versterken in ons vakgebied. De avond werd gehost door Ragnild Zonneveld (voorzitter ECHA netwerk) en Menachem Nadler (head of the Division for Gifted and Outstanding Students, ministry of education Israël).

Deze inspirerende avond krijgt zeker een vervolg!

Mensa Fonds Publieks award 2022

Super trots op ECHA-leden Rianne van de Ven en Sjoerd Dirk Meijer voor het behalen van de Mensa Fonds Publieks Award 2022 als initiatiefnemers van De Week van de Hoogbegaafdheid. Van harte gefeliciteerd!

ECHA Conferentie 2022

Van 31 augustus t/m 3 september 2022 vindt de 18de ECHA-Conferentie in het World Forum te Den Haag plaats.


COPYRIGHT © ECHA NETWERK | PRIVACY BELEID | SITEMAP