Avatar

Brenda Uittenbroek-Kant

Details
Name of practice/school/establishment
Zie Begaafdheid
Visiting address
Buitenschans 70 7141EL Groenlo
Website
http://www.ziebegaafdheid.nl
Emailadres
Telefoonnummer
06-20674397
Province
Gelderland
Services
“We kunnen niet veranderen, wat we niet zien.”
Zie begaafdheid is de eerste behoefte van de begaafde.

Welkom bij Zie Begaafdheid. Ik ben Brenda Uittenbroek-Kant, ECHA (European Council for High Ability) en eigenaar van Zie Begaafdheid, een praktijk die gespecialiseerd is in begeleiding van begaafden.
In mijn praktijk zie ik zowel kinderen, adolescenten als volwassenen. Ik ben sinds 2011 gespecialiseerd in onderpresteren (specifiek bij meisjes en vrouwen), zelfregulatie bij begaafden en vervroegd naar school.
Onze praktijk is gevestigd in het medisch centrum den Papendiek te Groenlo.
Het zien van de begaafde is één, maar de gave dient ook op de juiste manier beantwoord en gestimuleerd te worden. We ervaren inmiddels dat ons systeem binnen de maatschappij onvoldoende is ingericht op begaafden. Echter wordt er wel gevraagd aan de begaafde om zich hieraan aan te passen of hiermee om te gaan. Voor de meeste begaafden geen gemakkelijke opgave. Begeleiding kan hierdoor wenselijk zijn. De voorkeur gaat dan uit naar een specialist op het gebied van begaafdheid. Zie Begaafdheid kan dit specialisme bieden.
U wordt uitgenodigd voor een intake waarin we gaan kijken welke begeleiding passend is. De duur van de begeleiding is afhankelijk van de hulpvraag(en) die u heeft. We werken samen met u en indien gewenst ook met derden, denk hierbij aan school, kinderdagverblijf, huisarts, werkgever, orthopedagoog, wijkcoach, GGZ, e.d.
De begeleiding bestaat voornamelijk uit:
- Psycho-educatie
- Handvatten opvoeding
- Mindsetgesprekken
- Competentiegesprekken en Talentontwikkeling
- Schoolaanbod (verrijken/versnellen)
- Didactische ondersteuning
- Ontwikkeling van de executieve vaardigheden
- Procedure vervroegd naar school
Wij zetten jou in je kracht door samen te kijken naar jouw competenties, mindset en talenten. Allemaal vanuit de positieve psychologie. We spreken dan ook niet vanuit ‘problem-talk’, maar vanuit ‘solutions-talk’. Compentenies, autonomie, relatie en verbinding zijn hierin de sleutelwoorden. Hierdoor komen kinderen met hun ouders, pubers, adolescenten en volwassenen in hun kracht te staan. Hierdoor leer je jouw eigen systeem beter begrijpen en toe te passen.

Target Audience/groups
Toddlers, Kindergarten, PO, VO, Students, Adults
Specialisation
Teacher, Kids coach, Coach, School Counselor
Place of guidance
Own practice space
Other Specalisation
Signalering begaafdheid – Begaafdheid, het brein en de behoefte van het kind – Mindset en onderpresteren – Prikkelverwerking – Verrijking – Vervroegd naar school- Zelfregulatie.
Possibility to take giftedness research
ja, via samenwerking
Type of membership
Lid
Education
RITHA practitioner: ECHA Certificate of Advanced Studies in Gifted Education

Contact the ECHA network

Email:


COPYRIGHT © ECHA NETWERK | PRIVACY POLICY | SITEMAP