Leden

Uitleg

Uitleg over het ledenportaal

Wanneer je inlog bij ECHA Netwerk, krijg je een venster met je profiel informatie.
Dat is informatie die voor iedereen toegankelijk is op de website.

uitleg ledenportaal 01
Dit kunt u aanpassen door op 'BEWERK PROFIEL' te klikken.

Je kan ook je administratieve gegevens aanpassen:
Als je bent ingelogd in de website en naar het ledenportaal gaat dan kan je je lidmaatschap aanpassen onder 'Leden > Mijn lidmaatschap'.

lidmaatschap


Dit zijn gegevens die nodig zijn voor het lidmaatschap en voor het secretariaat van Echa-netwerk.
Deze gegevens zijn niet openbaar en zijn alleen beschikbaar voor het lid zelf en het bestuur/secretariaat.

Tevens kan men in het ledenportaal informatie zien wat alleen voor leden beschikbaar is, zoals:
Statuten
Jaarvergaderingen
Intervisiedagen
Prikbord

Bij het prikbord kunnen leden onderling communiceren en berichten plaatsen.
Momenteel zijn hier 4 categorieën en je kan hier een onderwerp/vraag in zetten of reageren op een onderwerp.

 • Ideeënbus
 • vragen uit het veld
 • mijn aanbod
 • vacatures
 • diversen

kunena01

Je kan je abonneren op een of meerdere van deze categorieën door op de categorie te klikken en dan op de button 'ABONNEER' te klikken. Je ontvangt dan emails als er hier een nieuw onderwerp wordt geplaatst.

kunena02

Door op de button 'UITSCHRIJVEN CATEGORIE' te klikken worden er geen emails meer naar je toegestuurd over de onderwerpen in deze categorie.

kunena03

Regels lidmaatschap

Bekijk de regels lidmaatschap als PDF en vergeet niet bij het registreren een vinkje te zetten bij account dat je akkoord gaat met deze regels.

Privacy beleid leden

Het ECHA bestuur is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens in overeenkomstig met de eisen van de AVG. Wij zijn echter niet verantwoordelijk voor werk en publicaties van niet-leden met een ECHA diploma. We verwachten dat de leden zich houden aan de gedragscode.

Wij verzamelen de persoonsgegevens uitsluitend om daarmee onze Vereniging goed te kunnen besturen en eventuele hulpvragen te kunnen beantwoorden. We gebruiken de persoonsgegevens om je te kunnen bellen of mailen en in het kader van activiteiten van het netwerk. We delen de persoonsgegevens met derden alleen indien nodig voor met leden overeengekomen zaken als bijvoorbeeld lidmaatschap van ECHA Europe.

Je hebt altijd de mogelijkheid op deze website om in eigen account je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen.

Lees ook het algemene Privacy Beleid

Ledenportaal

Ledenportaal

Vereniging ECHA Nederland verbindt en stimuleert ECHA-specialisten in Gifted Education in het uitwisselen en bundelen van hun expertise, in het versterken van elkaar, in het samen creëren van kansen, in het aanzetten tot vernieuwing en beweging en in het substantieel bijdragen aan het optimaliseren van het werkveld (hoog)begaafdheid.

Registreer je nu als lid!

Lid zijn van Vereniging ECHA Nederland kent vele voordelen. Zo blijf je in contact met mede-specialisten op het vlak van hoogbegaafdheid via een digitale werkgroep en kun je 2 x per jaar deelnemen aan intervisiebijeenkomsten. Als lid ben je bovendien zichtbaar op onze website en kun je hier je diensten en publicaties delen. Als lid van ECHA Nederland ben je ook automatisch lid van ECHA Europe.

Leden

Om in aanmerking te komen voor inschrijving als lid in het register van de Vereniging ECHA Nederland dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Je bent in het bezit van een geldig ECHA diploma;
 • Je onderschrijft de ethische gedragscode van het NOBCO;
 • Er wordt uitgegaan van de professionele houding van de aangeslotenen. Cliënten gaan een individuele overeenkomst aan met een bij het netwerk geregistreerd lid. In geval van klachten wordt verwezen naar de klachtenprocedure zoals omschreven in het reglement van de Vereniging ECHA Nederland.

Aspirant-leden

Wanneer de ECHA-opleiding nog niet volledig is afgerond maar wel het theoretisch deel succesvol is afgesloten, dan is het mogelijk aspirant-lid te worden. Naast het afronden van het theoretische deel dient ook de inschrijving als ECHA-student actueel te zijn.

Leden betalen momenteel 110,- per jaar
Aspirant-leden betalen 80,- per jaar

Na registratie ontvang je per mail nadere gegevens voor de verdere procedure naar (aspirant) lidmaatschap.

Regels Lidmaatschap

Bekijk de PDF voor de regels van het lidmaatschap.
Je dient bij het registreren akkoord te gaan met de 'regels lidmaatschap' en de gebruikersvoorwaarden door de PDF te lezen
en 'regels lidmaatschap' aan te vinken.

Lees verder

Bestuur

Bestuur

Het bestuur van ECHA Netwerk bestaat uit betrokken leden die gezamenlijk het functioneren van de vereniging bewaken en daarnaast een actieve rol spelen bij de verschillende activiteiten die de vereniging ontwikkelt.

 • Ragnild Zonneveld (voorzitter)
 • Simone Keijsers (secretaris en vice voorzitter)
 • Els Hegemans (penningmeester)
 • Rianne van de Ven (intervisie)
 • Martin Timmer (PR)
Ragnild Zonneveld - Voorzitter ECHA Netwerk

Voorzitter

Ragnild Zonneveld heeft in 2016 de ECHA opleiding afgerond. Ze is werkzaam bij Cedin Zorg en Onderwijs als onderwijsadviseur. Haar specialisaties zijn hoogbegaafdheid en het jonge kind. Daarnaast heeft ze een eigen bedrijf voor vroegsignalering en begeleiding: Vroegwijs.

Ragnild heeft jarenlange bestuurlijke ervaring in diverse vrijwillige functies. Ze is bestuurslid van het ECHA netwerk sinds januari 2017 en vervult de rol van voorzitter sinds 2018. Haar aandachtsgebieden zijn externe contacten (o.a. met RCSW, CBO en ECHA Europe) en de toekomst van het netwerk.

Contactgegevens:

Henny van Hal - Secretaris ECHA netwerk

Secretaris

Simone Keijsers heeft in 2018 de ECHA opleiding afgerond. Ze is werkzaam op de Universiteit Leiden als Trainer/Coach voor studenten en collega’s. Daarnaast heeft ze een eigen bedrijf in Training en Coaching. Tevens is ze medeoprichter van het Landelijk Netwerk Hoogbegaafdheid in het Hoger Onderwijs.

Simone is lid van het ECHA bestuur sinds januari 2019, en is naast secretaris ook vicevoorzitter

Contactgegevens:

Els Hegemans Penningmeester ECHA netwerk

Penningmeester

Els Hegemans heeft in 2005 de ECHA-opleiding afgerond en is al vanaf het prille begin bij het ECHA-netwerk betrokken. 

Na 23 jaar PO/SBO, is zij in 2004 overgestapt naar het Samenwerkingsverband Rijnstreek, waar zij sinds 2006 lesgeeft aan 4 bovenschoolse plusklassen. Tevens is zij daar vraagbaak voor de diverse scholen op het gebied van beleid, individuele aanpak, etc. Zij heeft circa 10 jaar een eigen praktijk gehad, Slim Aangepakt. Nu doet ze af en toe nog een "klus" voor vrienden en bekenden. Naast het penningmeesterschap beheert zij ook de ledenadministratie.

Contactgegevens:

 • mail
Els Hegemans Penningmeester ECHA netwerk

PR

Martin Timmer heeft zich na zijn studie Duitse taal en Letteren, en Taalonderwijskunde gespecialiseerd in het begeleiden van hoogbegaafde pubers en jong volwassenen. Martin is als ECHA specialist werkzaam bij Voorsprong in Talent in Achterveld en is coördinator hoogbegaafdheid op een middelbare school in Nijkerk.

Lees verder

Lid worden?

Lees meer over hoe je je als specialist kunt inschrijven en registreren bij de Vereniging ECHA Nederland

Neem contact op met ECHA netwerk

Email:

Nieuws

ECHA Conferentie 2022

Van 31 augustus t/m 3 september 2022 vindt de 18de ECHA-Conferentie in het World Forum te Den Haag plaats.

Overlijden Franz Mönks

Gisteren bereikte ons netwerk het verdrietige bericht van het overlijden van Franz Mönks.

200e lid

Hoera, 200 leden!


COPYRIGHT © ECHA NETWERK | PRIVACY BELEID | SITEMAP